David Coulthard szerint fontos időszak előtt áll Daniel Ricciardo. A skót ex versenyző úgy gondolja, hogy ha ausztrál pilóta nem találja meg önmagát, akkor véget érhet F1-es karrierje.

Daniel Ricciardo két elkeserítő év után hagyta ott a McLaren csapatát. Oscar Piastri váltja őt a wokingi csapatnál. A Red Bull a 2022-es év végén bejelentette, hogy Ricciardo-t tartalékosnak szerződtették. Néhány futamon tartalékpilótai szerepet is vállal majd. David Coulthard a BBC-nek nyilatkozott Ricciardo visszatérésének esélyeiről.

„Daniel nem úgy teljesített, ahogy tudtuk, hogy képes lett volna. Egyszerűen nem úgy tűnt, mint a régi önmaga, úgyhogy most fontos, hogy újjáépítse önmagát. Nagyszerű öröksége van a Red Bullnál, távozásakor az volt a célja, hogy máshol is kiteljesedhessen. Ez nem jött össze, így visszatért a családhoz. Ha vissza tud találni ahhoz a mentalitáshoz, amely a sikeres évei során volt jellemző rá, akkor van esélye a visszatérésre. Viszont amennyiben nem tud élni ezzel a lehetőséggel, az valószínűleg karrierjének végét jelenti majd.”– nyilatkozta David Coulthard, amit a Planetf1 oldalon olvashattunk.