Egyes hírek szerint Lewis Hamilton szerződését meghosszabbították. A hétszeres bajnok szezononként 60 millió fontot kereshet a Mercedesnél. A hírek szerint az új szerződés egy nagyköveti szerepet is tartalmaz.

Hamilton szerződését minden bizonnyal meg fogják hosszabbítani. Csak az a kérdés, hogy mikor. Toto Wolff is azt mondta, hogy szeretné, ha a hétszeres bajnok a Mercedesnél maradna. A napokban azt is elárulta, hogy a téli szünetben leülnek és tárgyalni fognak. Még nem jelentették be az új megállapodást.

Egyes sajtó hírek szerint a szerződést már alá is írták. A Sportune információi szerint Hamiltonnak 70 millió eurós (62 millió GBP) fizetést ajánlottak fel szezononként. Így a jelenlegi fizetése is növekedne. Meglévő szerződésével ellentétben azonban az új feltételek nem tartalmaznak 25 millió eurós (22 millió font) bónuszt a világbajnokság megnyeréséért. A Mercedes állítólag két éves szerződést ajánlott fel Hamilton-nak. Így még 40 éves korában is versenyezhet az F1-ben.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

A szaklap arról is beszámolt, hogy a fizetésének nagy rését a Mercedes állja, de az Ineos is hozzátesz valamennyit. Hamilton nagyköveti szerepet is kaphat az Ezüstnyilaknál. Ezért évente 25 millió eurót kapna. Az F1 történetében volt néhány példa arra, hogy a pilóták jóval a 40-es, sőt egyes esetekben az 50-es éveikben is versenyeznek. Napjainkban a pilóták normális esetben 35 és 39 koruk között befejezik az F1-es karrierjüket. Ezalól kivétel Kimi Raikkönen és Fernando Alonso is. A finn pilóta 41 éves korában fordított hátat a száguldóm cirkusznak. Alonso még ma is versenyez és semmi jelen sincs annak, hogy vissza akarna vonulni. Ha Hamilton beleegyezne a kétéves hosszabbításba, már 40 éves korában is rajthoz állhatna. Ha Alonso meg tudja csinálni, akkor nincs oka annak, hogy Hamilton, aki nagyon vigyáz magára, miért ne tehetné ugyanezt.