A 2022-es Mercedes még mindig jobban teljesített, mint a Williams. Andrew Shovlin úgy véli, hogy ez lehetővé tette George Russell számára, hogy könnyebben alkalmazkodjon a németek autójához, mint Lewis Hamilton.

Russell a tavalyi évben csatlakozott a Mercedeshez. Először ülhetett ugyanolyan autóba, mint Lewis Hamilton. Az év során egyiküknek sem volt túl sok szerencséje. Russell a Hungaroringen megszerezte első pole-ját, Brazíliában nyerni tudott. Hamilton ezzel szemben sem pole-t, sem futamot nem tudott behúzni. Minden jel arra utalt, hogy Russell jobban tudott alkalmazkodni a Mercedes tavalyi W13-asához.

„Lewis és George szezonja teljesen más volt. George a Williams-től jött. Az ott szerzett tapasztalata valószínűleg jól jött neki. Így jobban meg tudott birkózni azzal az autóval, amivel versenyeztünk. Tudta, hogy más lesz ezt az autót vezetni, de megmegbízott a feladattal. Meg tudta oldani az előtte álló kihívásokat. Azt hiszem, hogy az év elején, George-nak valószínűleg könnyebb volt alkalmazkodnia az autóhoz, mint Lewisnak. Jó volt látni, hogy mindketten azon dolgoztak, hogy előrébb vigyék a csapatot.”- árulta el Andrew Shovlin.