Az Aston Martin nem fog soha a világbajnoki címért harcolni, ha a riválisok autóját másolják. Ez Dan Fallows műszaki igazgató véleménye.

2019-ben a csapat még a Racing Ppoint nevet viselte. A csapat lemásolta a Mercedes megoldásait. A Renault tiltakozott a másolás ellen. A tiltakozást elfogadták és a csapatot megbüntették. A csapatot 400 000 eurós pénzbírsággal sújtották. 15 konstruktőri pontot is levontak az istállótól.

Két évvel később a csapat már az Aston Martin névvel állt rajthoz. Ismét kérdések merültek fel az autóval kapcsolatban. A Spanyol Nagydíjon felmerült pár kérdés. Egyesek szerint lemásolták a Red Bull-t. Az FIA, miután 2020 után betiltotta az autók másolását. Az Aston Martin-t felmentették.

„A vizsgálat, amely CAD-ellenőrzéseket és az Aston Martin által elfogadott fejlesztési folyamat részletes elemzését foglalta magában. Megerősíthetem, hogy nem követtek el jogsértést. Ezért az FIA úgy ítéli meg, hogy az Aston Martin aerodinamikai fejlesztései megfelelnek az előírásoknak” – mondta a motorsport irányító testülete. Az Aston Martin szerint a másolás nem járható út.

„Legfontosabb az, hogy ne másoljuk le azt, amit a riválisok csinálnak. Ez nem segít abban, hogy megelőzzük a Mercedest, a Red Bull-t vagy a Ferrarit. Ki kell fejlesztenünk a saját módszerünket, amihez idő kell. Az egyik dolog, hogy az új gyár összeálljon. Mutatja a csapat lendületét és a jövőképét. Erősít bennünket abban, hogy előrébb jussunk a rajtrácson. Ez a szenvedély, ez a motiváció és az a hit.”- árulta el Dan Fallows a csapat műszaki igazgatója.