A Ferrari csapatfőnöki székében változás történt. Mattia Binotto helyére Frederic Vasseur érkezett az Alfa Romeótól. Jean Alesi szerint a csapatkultúrának vannak bizonyos aspektusai, amelyeken nem szabad változtatni.

Decemberben megerősítették, hogy Vasseur januárban csatlakozik a Ferrari csapathoz. Negyedik olyan csapatfőnöke lesz a maranelloi csapatnak, aki nem olasz. Jean Todt után ő lehetett a következő francia, aki a Ferrari csapatfőnöki székébe ülhet. Jean Todt nagy sikereket ért el a csapatnál eltöltött idő alatt. Jean Alesi úgy véli, hogy Frederic Vasseur érkezése a Ferrarihoz nem változtathatja meg a csapat olasz kultúráját. Vasseur-nek a csapat támogatását kell élveznie.

„Legyünk őszinték. Tavaly a Ferrari nagyon sokszor hibázott. Főleg taktikában. A dolgoknak mindenképpen változniuk kell. Különben nincs kiút. Szerintem Vasseurnek nagyon támaszkodnia kell Laurent Mekies versenyigazgatóra. Mekies évek óta a Ferrarinál dolgozik. Ő lehet az ideális személy, aki megmutathatja, Vasseur-nek hol kell változtatnia.”- árulta el Jean Alesi a olasz Autosprint-nak.