Charles Leclerc világossá tette, hogy ő és a Ferrari felhasználja az elmúlt szezon során levont tanulságokat. 2023-ban szeretne ő és a Ferrari is erősebben visszatérni és a bajnoki címért harcolni.

Leclerc álomszerűen kezdte az F1 2022-es szezont. Az első három futamból kettőt megnyert. A Ferrari kihasználta a Red bull műszaki problémáit. Max Verstappen három futam utén 46 pontos hátrányban volt.

Azonban a Red Bull ütős formája és a Ferrari sorozatos hibái miatt Verstappen ledolgozta a hátrányát és Japánban megszerezte a bajnoki címet. Leclerc is sokat hibázott. Az egyik hibát Imolában követte el. Franciaországban az első helyrőlm esett ki. Elmondása szerint vezetői hiba miatt törte össze a Ferrarit. Leclerc egy edzőteremben beszélt a 2023-as évről.

„Bizonyára vannak olyan napok, amikor nem vagyok különösebben boldog. Elmegyek edzeni. Ez az élet és a játék része. Engem csak a győzelem motivál. Tavaly nem sikerült megnyerni a bajnoki címet, de idén erre törekszem. A lehető legfelkészültebbnek kell lennünk. Az edzéseken is. Fittnek kell lenni az autóban. Mi pedig mindent megteszünk azért, hogy mi legyünk a legjobbak. Szóval ez motivál.”- mondta Charles Leclerc.