Egyes hírek szerint a 2023-as Ferrari gyorsabb lesz elődjénél. A hírek szerint egy másodperccel gyorsabb lesz az idei Ferrari, amit Valentin napon mutatnak be.

A 2022-es szezon elején úgy tűnt, hogy a Ferrari építette a leggyorsabb autót. A megbízhatósággal gondjaik akadtak. A hírek szerint az elődleges adatok miatt bizakodik a Ferrari.

Az 2023-as Ferrarit február 14-én mutatják be. A Formu1a.uno szerint a szimulátor eredményei azt mutatják, hogy a 675 „legalább egy másodperccel gyorsabb” elődjénél.

„Információink szerint a Ferrari szimulátorból származó adatok rendkívül pozitívak. Megbízható források szerint a 2023-as autó több mint egy másodperccel gyorsabb a tavalyi gépénél. Az egy érdekes becslés a maranellói csapattól. Tekintve, hogy a 2023-as szabályokban változtatásokat vezetnek be az általános aerodinamikai terhelés tekintetében.”- számolt be Piergiuseppe Donadoni.

Donadoni arról is beszámol, hogy az új csapatfőnök, Fred Vasseur várhatóan nem hajt végre nagy változtatásokat. Ennek a maranelloi gyárban nagyon örültek. A hírek szerint a csapat nem Imolában mutatja be az új autót, hanem Maranelloban.