Az Alfa Romeo az utolsó előtti csapat, akik nyilvánosságra hozták a 2023-as autó bemutatójának dátumát. A svájci istálló február 7-én leplezi le a C43-ra keresztelt versenygépet.

Az Alfa Romeo volt az utolsó előtti csapat, akik nyilvánosságra hozták a 2023-as autójuk bemutatójának dátumát. A bemutató február 7-én tartják. A bemutatót a zürichi bázisán leplezik le. Már csak a Haas adós a bemutató dátumával.

A C43-as modell lesz az utolsó, amit a Sauber család szponzorál. Az Audi lassan átveszi az irányítást. Az istálló csapatfőnöki székében is változás történt. Andreas Seidl a Mclaren-t otthagyta és csatlakozott az Alfa Romeo-hoz. Seidl a vezérigazgatói posztot tölt be. Az Alfa Romeo nem teljesen új Seidl számára. A német 47 éves szakember korábban a Sauber székhelyén, Hinwilben élt. Négy évig a BMW-Saubernél dolgozott.

„Nagyszerű dolog, hogy januárban csatlakozhattam a Sauber-csoporthoz. Ennek a csapatnak nagy múltja van az F1-ben. Olyan szervezettel rendelkezik, amit én is jól ismerek. Négy évig Hinwilban dolgoztam és éltem. Alig várom, hogy csatlakozhassak a csapathoz, és a Sauber csoport összes kollégájával együtt dolgozhassak a kitűzött célokért. Szeretnék köszönetet mondani Finn Rausingnak és mindenkinek a Sauber csoportnál. Már alig várom, hogy munkámmal viszonozhassam a bizalmukat.”- árulta el Andreas Seidl.