Carlos Sainz elárulta, hogy beszélt már a Ferrari új csapatfőnökével, Fred Vasseurrel. Megnézte a csapat új autóját, de nem árulta el mire számíthat a 2023-as évben.

A Ferrari új csapatfőnökkel vág neki a 2023-as évnek. Mattia Binotto tavaly év végén beadta a felmondását, amit a csapat vezetése el is fogadott. Az Alfa Romeo korábbi főnökét, Fred Vasseur nevezték ki a Ferrari csapatfőnöki posztjára.

Sainz tavaly megszerezte első pole pozícióját és győzelmét a Forma-1-ben. Mindkettőt tavaly júliusban Silverstone-ban zsebelte be. A spanyol pilóta szeretne minimum olyan évet teljesíteni, mint 2021-ben, mikor több pontot szerzett, mint Charles Leclerc. Elmondta, hogy figyelemmel kísérni a Ferrari fejlődését. Január elején még egy privát teszt keretében volán mögé ülhetett Fioranóban. Ami a 2023-as autót illeti. Nem valószínű, hogy egyhamar túl sok részlet derülne ki az idei Ferrariról.

„Remélhetőleg jó év lesz. Nagyon jól kezdte a Sainz család ezt az évet. Remélem a Ferrarival is így lesz. Láttam-e már az idei versenyautót? Természetesen. Már hónapok óta figyelemmel kísérem és beszéltem már Fred Vasseur-el is.”- kezdte Carlos Sainz. Mi várható az idei autótól? „A téli tesztelés már nincs messze. Nem láttam még a többieket a pályán. Így nem tudok mit mondani.

Sainz interjút adott, miközben figyelte édesapját a Dakar rally-n. A ralilegenda megnyerte a verseny első szakaszát. A verseny során nagyot bukott és a pár csigolyája is eltört. Ezért mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. Sainz is ellátogatott a Dakar rally-ra. „Helikopterben ültem, és gyönyörű és hihetetlen volt. Először látogattam el ilyen helyre. Édesapám rajtja nem volt túl jó. Azonnal kereket kellett cserélnie. Aztán nyert. Ha itt vagyok, az azért van, mert érdekel a verseny. Szeretem, nem csak azért, mert itt van az apám. Ez egy nagyon jó verseny, amit több mint 15 éve követek. Indulnék-e a Dakaron? Nem hiszem. Túl elfoglalt vagyok. Ami a jövőt illeti. Soha nem lehet tudni.”- mondta Carlos Sainz a Sky Italiának