A Haas csapatfőnöke, Guenther Steiner úgy véli, Mick Schumacher jó helyzetben van ahhoz, hogy 2024-ben visszatérjen az F1 rajtrácsára. Lehet, hogy kap egy lehetőséget a Mercedestől?

A Haas és Guenther Steiner úgy döntött, hogy nem adnak új lehetőséget Mick Schumacher-nek. A szezon elején többször összetörte az autóját. A szezon során javult a formája és pontot is szerzett. Szerződését mégsem hosszabbították meg. Helyére Nico Hülkenberg ülhet majd. Schumacher versenyzés nélkül maradt. A Mercedes tartalékosa lett. Mit gondol Guenther Steiner Schumacher helyzetérő?

„Úgy gondolom, hogy a Mercedesnél jó helyzetben van. A Mercedesnek több partnercsapattal rendelkezik. De Vries beugrott a Williams-be. Megmutatta mit tud és kapott egy lehetőséget az AlphaTauri-nál. Mick jó helyzetben van. Remélem, hogy nem veszti kedvét. Ha van rá lehetősége Mick beül és vezet. Néha teszünk egy lépést hátra, után kettőt előre. Jó pozícióba hozta magát egy olyan csapatnál, ahol a legnagyobb esélye van egy rendes pilótafülkére a jövőben……Az F1-ben ez megtörténik. Ez nem azt jelenti, hogy rossz hangulatban váltunk el. Mind a ketten nyílt lapokkal játszottunk. Mindig beszélünk egymással.”- árulta el Guenther Steiner a Speedweek szaklapnak.