Kevin Magnussen nem vehetett részt a Daytonai 24 órás versenyen. A kezét fájlalta és orvoshoz ment. Kiderült, hogy a kezét műteni kell. A dán pilóta át is esett a műtéten, ami sikeres volt.

A Haas pilótája január végén rajthoz állhatott volna a Daytonai 24 órás versenyen. Kétségek merültek fel a részvételével kapcsolatban. Fájt a keze és orvoshoz ment. Kiderült, hogy a bal csuklóját műteni kell.

Magnussen kezéből sikeresen eltávolították a cisztát. Annak ellenére, hogy gyorsan gyógyul, azt tanácsolták neki, ne versenyezzen Daytonában. Csak így gyógyulhat meg teljesen az F1-es szezonra.

„Az orvosok azt tanácsolták, hogy ne vezessek jövő héten. A műtét jól sikerült, de a lehető legtöbbet kell pihennem, mielőtt elkezdenénk a felkészülést az F1-es szezonra.”- árulta el Kevin Magnussen. A Forma-1-es szezon március 5-én kezdődik. A téli tesztet Bahreinben rendezik meg. A teszt első napja február 23-án lesz.

A daytonai verseny az MDK Motorsports csapatával kellett volna rajthoz állnia. A 30 éves versenyző második állóképességi versenye lett volna mindössze két hónapon belül. Decemberben édesapjával, Jannal együtt versenyzett a Gulf 12 Hours-on Abu Dhabiban.