Sebastian Vettel elhagyta a Red Bull-t és a Ferrarihoz igazolt. Az olasz csapattal szeretett volna bajnoki címet nyerni, de a négyszeres bajnoknak ez nem sikerült. Elárulta, hogy mennyi időbe telt, amíg lelkileg, érzelmileg felépült.

Vettel 2022 végén távozott az F1-ből. Az Aston Martinnál töltött két év után elhagyja a sportágat. A négyszeres bajnok 2020 után már nem tudott az élmezőnyben harcolni, mivel a Ferrari nem hosszabbította meg a szerződését.

A négyszeres bajnok ferraris pályafutása elég szépen indult. Második versenyén győzni tudott. Vettel nem tudott bajnoki címet nyerni az olasz csapattal. 2017-ben és 2018-ben is harcolhatott a bajnoki címért, de Lewis Hamilton jobbnak bizonyult. Úgy tűnt, hogy a Ferrari 2018 után elveszíti a hitét Vettel-ben. 2019-ben Charles Leclerc-et hozta Vettel mellé. 2020-ben után már Vettel-nek sem adtak újabb esélyt.

Vettel öt évet töltött a Ferrari csapattal. Nem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket. A Beyond the Grid podcastban Vettelt arról kérdezték, hogy mit változtatna a Scuderiával eltöltött idején. Visszavonulva elárulta, hogy semmin sem változtatna. Mindent ugyanúgy tenne.

„Nem igazán változtatnék semmin.”- kezdte Sebastian Vettel, aki a a 2018-as Német Nagydíjról is beszélt. A négyszeres bajnok vezette ezt a futamot és az élről esett ki. „Úgy gondolom, hogy a hockenheimi kiesés nem a csúcspont volt. Korán fékeztem, de még korábban kellett volna. Még a verseny nagy része hátra volt. Nem tudhattuk mi fog történni. Ez egy tanulópénz volt. Úgy értem, és azt hiszem, soha nem éreztem ekkora nyomást a Ferrari pilótaként. Éreztem egy plusz nyomást. Elvártam magamtól, hogy sikert arassak ezen a helyszínen. Szerettem volna, ha sikerül. Továbbra is nagyon boldog vagyok és elégedett vagyok azzal, amit elértünk. Ha visszagondolok, akkor azt mondhatom, hogy eltartott egy darabig, amíg érzelmileg helyre jöttem. Jól szórakoztam. Azt hiszem, nagyon erős érzelmi kötődésem van Olaszországhoz, az olasz emberekhez és a Ferrarihoz mint márkához. Kiváltság volt a Ferrarinál versenyezni, és nagyszerű pillanatokat éltünk át együtt. Rengeteg emlékem van, amit megőrzök. Sok barátot szereztem. A számokat és a statisztikákat tekintve kudarcot vallottam, mert az volt a célom, hogy megnyerjem a világbajnokságot, de ez nem sikerült. Lewis és a Mercedes túl erős volt számunkra, és nem győztük le őket. Ahogy telt az idő, annál jobban megnyugodtam. Éltünk át nagyszerű dolgokat. Olyanokat is, ami nem volt annyira nagyszerű. Volt akkoriban valaki, aki jobb volt és megérdemelte a győzelmet. Így párszor másodikok lettünk. Semmit sem bántam meg. Sokat tanultam. Ha vissza tudnák menni, akkor sem változatnék semmin.”- árulta el Sebastian Vettel.