Franz Tost elismerte, hogy szívesen szerződtette volna Mick Schumacher-t. A hétszeres bajnok neve is szerepelt az AlphaTauri listáján. Végül Nyck de Vries kapott lehetőséget.

Franz Tost elárulta, hogy Mick Schumacher-el is számoltak azelőtt, hogy szerződést ajánlottak volna Nyck de Vries-nek. Az AlphaTauri-nak nagy szerepe volt a pilótavándorlásban. Fernando Alonso a Magyar Nagydíj után bejelentette, hogy elhagyja az Alpine-t és az Aston Martin-hoz igazol.

Alex Albon nem tudott rajthoz állni az Olasz Nagydíjon. Helyére Nyck de Vries ülhetett be. Lenyűgöző teljesítményt nyújtott. Első F1-es futamán pontot szerzett. Helmut Marko gyorsan leigazolta a Mercedes tartalékpilótáját. Nyck de Vries szerződtetése előtt Colton Herta, az IndyCar sztár pilótáját akarta a Red Bull szerződtetni. Nyck de Vries és Colton Herta előtt még Mick Schumacher neve is felmerült. Erről Franz Tost mondott pár gondolatot.

„Őszintén szólva beszéltünk róla. A szerződés soha nem jött létre. Személy szerint nagyra tartom Mick-et. Tehetséges, és megvan benne, ami ahhoz kell, hogy sikeresen vezessen a Forma-1-ben”- árulta el Franz Tost. Schumacher végül a Mercedes tartalékpilótája lesz. A 2020-as Forma-2-bajnok pedig arra törekszik, hogy kövesse de Vries útját. Szeretne 2024-ben visszatárni a rajtrácsra.