George Russell és Lewis Hamilton eddig nagyon jól kijöttek egymással. A brit viszont elismerte, hogy meg fog változni a kapcsolata Lewis Hamilton-al akkor, ha a 2023-as szezonban a Mercedes a Forma-1-es világbajnoki címre esélyes autót ad nekik. Attól nem tart, hogy megutálják egymást.

Lewis Hamilton nyilvánosan amellett kampányolt, hogy Valtteri Bottas maradjon a csapattársa. George Russell érkezése még nem borította fel a csapaton belüli egyensúlyt. A W13-mal a 2022-es év legnagyobb részében egyikük sem tudott futamgyőzelmekért harcolni. A páros ehelyett arra koncentrált, hogy megoldást találjanak a problémákra. Illetve minél hamarabb megtalálják a W13 kiábrándító teljesítményének okait.

A Mercedes reményei szerint 2023-ban már visszatérnek az élmezőnybe. Ezzel együtt kiemelt figyelmet fog kapni a Russell-Hamilton kapcsolat alakulása is. A német csapat azonban nem szeretne még egy olyan viszályt, amit Hamilton és Rosberg között volt 2016-ban. Ha idén a világbajnoki címért harcolnának, akkor is ilyen jó lenne a kapcsolata Hamilton-al? Russell erre azt válaszolta, hogy ez egy új helyzetet teremtene a Mercedesnél.

„Szerintem teljesen természetes lenne, ha megváltozna a kapcsolatunk akkor, ha kettős futamgyőzelmekért harcolnánk. Mindketten a karrierünk teljesen más szakaszában járunk, mégis úgy érzem, mintha ez egy közös projekt lenne. Szerintem mindketten nagyon büszkék lennénk arra, ha a mi munkánk is hozzájárulna egy olyan autó megtervezéséhez, amelyekkel futamokat tudnánk nyerni. Tisztelnünk kell egymást. Szerintem ezzel már korábban sem volt probléma. Mindketten tisztában vagyunk azzal, hogy ez mennyire fontos a csapatnak. Ha a mi kapcsolatunk is megromlik, azzal az egész csapat teljesítményére hatással lehetünk, de szerintem idővel még közelebb kerülhetünk egymáshoz.”- árulta el George Russell.