Lando Norris korábban elmondta, hogy folytatott tárgyalásokat a rivális csapatokkal, mielőtt aláírta volna a Mclaren szerződését. A brit pilóta szerződésének lejárta előtt ugyanígy fog tenni.

Norris 2019-ben debütálhatott az F1-ben. A brit pilóta a Mclaren-el állhatott rajthoz. A szerződés megkötése előtt még tárgyalt a Red Bull csapattal is. Minden jel arra utal, hogy nem ez volt az utolsó beszélgetése Christian Horner-el. Beszéltek a 2022-es szezon előtt is. Norris ezek után írta alá a Mclaren szerződését.

Jelenlegi szerződése 2025-ig szól. A brit pilóta még azelőtt írta alá a szerződését, mielőtt látta volna az új autóját. Jenson Button korábban azt mondta, hogy meglepte Norris hosszútávú szerződése. Az F1-es pilóták karrierjük elején nem szokták elkötelezni magukat ilyen hosszú időre. Norris megvédte döntését. A szerződés aláírása előtt beszélgessen a rivális csapatokkal, mint ahogyan azt minden pilóta teszi.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Minden pilóta próbálja felvenni a kapcsolatot a csapatokkal. Nem mindig. Ezért írtam alá egy ilyen hosszú szerződést. Így egy ideig nem kell ezzel foglalkoznom. Amikor egy szerződés lejártához közeledünk, mindig szeretnénk a csapatokkal pár szót váltani, hogy mérlegeljük a lehetőségeinket. Tudni akarjuk, hogy mi lenne a legjobb út. Ez nem csak a Red Bullnál volt így. Különféle beszélgetések voltak különböző emberekkel. Mi történhet most? Mi történhet a jövőben? Mindenki ezt csinálja. Minden szerződés vége felé mindenki ezt teszi. Aláírtam egy hosszú szerződést, mert nem akartam ezekre a dolgokra gondolni. Ha nincs semmi csábító ajánlat, akkor nincs miért elmennem. A Mclaren volt a legjobb választás. Biztos vagyok benne, hogy néhány év múlva újra előkerül ez a téma. Egyelőre nagyon boldog vagyok, és nem kell ezekre a dolgokra gondolnom. Csak akkor foglalkozok ezzel, ha itt az ideje.”- árulta el Lando Norris.