Az imolai pályára büntetést szabtak ki. Max Verstappen egy forgatási napon vett részt még tavaly októberben. A közelben zajszintmérőket helyeztek el. A zaj nagyobb volt, mint lehetett volna. Az imolai pályának ezért 500 eurós bírságot kell fizetnie.

Verstappen és a Red Bull Imolában tartott egy forgatási napot. A holland pilóta a Red Bull 2013-as versenygépével gurult ki a pályára. Az RB9 alatti 2,4 literes szívó V8-as motor jóval hangosabb, mint a mai turbóhibrid Forma-1-es autók. A pálya körül zajszintmérőket helyeztek el. A zaj nagyobb volt a megengedettnél. Elena Penazzi, az imolai Autodrome, Idegenforgalmi és Lakossági Szolgáltatások Tanácsadója a Corriere dello Sport-nak nyilatkozott:

„A Red Bull esemény volt tavaly az egyetlen, mikor zajszintet kellett mérni. Október 12-én egy régebbi autóval gurultak pályára. Túlléptek a zajszint határértékét. Csak pár kört tettek meg.”- árulta el Elena Penazzi. Az F1-es csapatok évente két promóciós vagy forgatási napot tarthatnak. Természetesen az adott évben használt autóikkal. Csak 100 kilométer áll rendelkezésükre. A csapatok gyakran úgy döntenek, hogy a forgatási napok közül legalább egyet egy régebbi autójukkal teljesítik.