Eric Blandin technikai igazgató-helyettes szerint Fernando Alonso gyorsan észrevette az Alpine és az Aston Martin teljesítménye közötti különbségeket, miután részt vett a szezon utáni teszteken.

Fernando Alonso a 2022-es szezon után beülhetett az Aston Martin-ba. Eric Blandin szerint Alonso szinte azonnal „rendkívül pontos” visszajelzést tudott adni arról, hogy mi a jobb és rossz az Aston Martin-ba és össze tudta hasonlítani az Alpine-al. Az Aston Martin át is tudott venni pár ötletet és ehhez igazították a fejlesztéseiket is. Eric Blandin szerint lesz egy kisebb nyomás a csapaton. Szeretnének Alonso-nak és Stroll-nak is egy olyan autót adni, amivel versenyképesek lehetnek.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Fernando visszajelzései rendkívül pontosak. Egyértelműen közölte, mit akar az autótól, és azonnal azonosított néhány dolgot, amelyeket be tudtunk építeni az AMR23 tervezésébe. Fernando az elmúlt szezonban egy olyan autót vezetett, amely egészen más, mint a miénk. Az AMR22 vezetése után gyorsan össze tudta hasonlítani a két autót, és azt mondta: „ez egyértelműen jobb, ez egyértelműen rosszabb, és erre kell összpontosítanunk. Fernando kiváló versenyző. Nem sok ilyen versenyző van a rajtrácson. Egy kezemen meg tudnám őket számolni. Annyira szenvedélyes, olyan lendületes… rendkívül lendületes. Mindazok után, amit elért, még mindig megvan benne a győzelem iránti éhség. Fernando szerződtetése fantasztikus volt. Sokat fog nekünk segíteni és újabb szintre fog emelni. Még Lance is fejlődhet. Ki fogják egészíteni egymást. Mind a ketten a legjobbat akarják kihozni az autóból. Nagyon erős versenyzőpárosunk van, és rajtunk múlik, hogy versenyképes autót biztosítsunk nekik. Lehet a legjobb versenyzőpárosunk van a rajtrácson, de ez nem fog sokat számítani, ha nem adunk nekik egy gyors autót.”- árulta el Eric Blandin.