Christian Horner a kommunikáció hiányát okolta a tavalyi szezonban a Brazil Nagydíjon történtekért. Szerinte ez volt annak az oka, hogy Max Verstappen és Sergio Perez nem értette meg egymást.

A Brazil Nagydíjon már szinte minden kérdésre választ kaptunk. Max Verstappen megszerezte a világbajnoki címet Japánban. A Red Bull pedig az amerikai futamon biztosította be a konstruktőri címet. A bikák szerették volna, ha Perez az egyéni bajnokságban a második helyen zár. Így a bikáknak tökéletes szezonja lett volna. Ez nem sikerült.

Azon kapták magukat, hogy rossz okok miatt kerültek a címlapokra. Brazíliában Verstappen és Perez nem értette meg egymást. A holland pilóta a hatodik helyen zárt. Perez pedig a hetedik pozícióban látta meg a kockás zászlót. Verstappen-nek el kellett volna engednie Perez-t, hogy harcban lehessen az egyéni bajnokság második helyéért. Ezt nem tette meg. Verstappen akkor a következőket mondta:

„Már tavaly nyáron mondtam. Srácok, ezt többé nem kérdezitek tőlem, oké? Tisztában vagyunk ezzel? Megmondtam az indokaimat, és kitartok mellette.”- mondta a kétszeres bajnok a Brazil Nagydíjon. A feltételezések szerint Verstappen megjegyzésének köze van Monacóhoz, ahol Perez az időmérőn összetörte a Red Bull-t. Ez az incidens lehetővé tette számára, hogy a holland elé kerüljön a rajtrácson. Perez megnyerte a versenyt is. Christian Horner kommunikációs problémának nevezte azt, ami Brazíliában történt.

„Azt hiszem, a probléma kiváltó oka az volt, hogy soha nem képzeltük el, hogy a verseny utolsó pár körében a hatodik és a hetedik helyen leszünk. Úgy gondolom, hogy ez valami olyasmi volt, amit nem terveztünk, nem beszéltünk róla a verseny előtt. Úgy gondolom, hogy ez hiba volt a részünkről. Végig kellett volna gondolnunk, vagy megpróbálnunk mindent végiggondolni. Szerintem ez a csapat hibája volt. Nem beszéltük meg és semmilyen tervet nem dolgoztunk ki. Sajnálatos dolog volt az, ami történt. Gyorsan megbeszélték, nyíltan és átláthatóan. Mindkét pilóta nagyon nyitott és őszinte volt egymással. Ettől kezdve csapatként megyünk tovább, és a versenyzők közötti tisztelet rendben van. Azt hiszem, követtünk el néhány hibát Brazíliában, tanultunk belőle, és ahogy mondom, továbblépünk. Csodálatos dolgokat csináltunk. Ez a két pilóta hihetetlenül jól teljesített együtt. Ezek az oka annak, hogy olyan helyzetben vagyunk, mint amilyenben vagyunk.”- árulta el Christian Horner.