A Haas nem hosszabbította meg Mick Schumacher szerződését. Helyére egy másdik német pilótát szerződtettek. Nico Hülkenberg ülhet be az amerikaiak autójába. A visszatérő pilóta egyszerű céllal tér vissza a Forma-1-be.

A német pilóta utoljára 2019-ben versenyzett egy teljes szezont az F1-ben. Nem kapott új szerződést. A Renault Esteban Ocon-t szerződtette a német helyére. Az elmúlt években helyettesíteni azért tudott. Sergio Perez, Lance Stroll és Sebastian Vettel helyére kellett beugrania, miután mind a hármuk COVID-19 tesztje pozitív lett. Utolsó versenye a 2022-es Szaúd-Arábia Nagydíj volt. A 12. helyen végzett az Aston Martin-al, melynek akkor tartalékpilótája volt.

Idén a Haas ajánlott neki szerződést és Mick Schumacher helyét veheti át. Guenther Steiner úgy érezte, hogy Hülkenberg olyan pilóta, aki pontot tud szerezni. Nico Hülkenberg elárulta célját. A német pilóta célja az, hogy ne bánja meg a visszatérést. Hülkenberg a következőket mondta:

„Két évig nem voltam stresszes, amiért nem versenyezhettem. A versenyzéstől távol élveztem az életet. Ez sokkal lazább, és más előnyökkel is jár, de aztán valahogy elkap a vágy és vissza akartam térni. Nem aggódtam. Nem tudtam, hogy megvalósulhat-e még. „A csapatok végső soron meghozzák a döntéseket. Eldöntik, hogy kit szeretnénk pilótaként szerződtetni. Általában azt szerződtetik, akit a legalkalmasabbnak tartanak a feladatra. Azt hiszem, hogy a Haas megnézte a karrieremet, a statisztikáimat. A megbeszélések során azt hiszem, meggyőztem őket arról, hogy én vagyok a jó választás.”- árulta el Nico Hülkenberg.