Toto Wolff a 2022-es katasztrofális év után kíváncsian várja, hogy a Mercedes képes lesz-e magára találni 2023-ban. A szezon előtti teszt talán már választ is adhat.

Toto Wolff elismerte, hogy a Mercedes addig nem fogja tudni, megoldották-e a 2022-es problémákat, amíg el nem kezdődnek a tesztek Bahreinben. A német csapat nehéz pillanatokat élt át 2022-ben. A W13-as versenygépükkel akadt pár probléma. Ilyen volt a delfinezés is. Noha a szezon haladtával javultak az eredményeik, az ezüstnyilak végül nem tudták felvenni a versenyt a Red Bull-al és a Ferrarival. A konstruktőri bajnokság harmadik helyén végzetek. Toto Wolff biztos abban, hogy a Mercedes tudja és megértette, hol hibáztak. Jósláslásokba még nem bocsátkozna.

„Azt hiszem, megértettük, hogyan estünk vissza, hol vannak a hiányosságok. A csapat keményen dolgozik azon, hogy megoldjon mindent. Az eredményt csak akkor fogjuk látni, ha elkezdődnek a szezon előtti tesztelések. Akkor meglátjuk, hogy felszabadítottuk-e az autóban rejlő potenciált, amiről mindig is tudtuk, hogy benne rejlik. Tudjuk, hogy a lemaradásunk fél másodperc volt. Nehéz felzárkózni olyan nagyszerű csapatokhoz, mint a Red Bull vagy a Ferrari. Elszántan dolgozunk azon, hogy elkapjuk ezt a két csapatot, de reálisnak kell maradunk. Ha úgy teljesítünk, ahogy azt reméljük, akkor már a szezon elején harcban lehetünk az első helyekért. Ez lenne a kiindulási pont, de ezt nem vesszük készpénznek. Könnyen lehet, hogy a különbségek olyanok, mint az előző szezon végén.”- árulta el Toto Wolff. Február 23. és 25. között rendezik kerül sor a szezon előtti tesztelése. A mezőny Bahreinben készülhet fel a 2023-as évre. Március 5-én folytatódik a tesztelés.