A 2022-es szezon katasztrofálisan alakult a Mercedes számára. Toto Wolff figyelmeztette a Mercedes riválisait. Ne írják le a Mercedes a 2023-as szezonban.

A csapat, amely zsinórban nyolc konstruktőri és hét pilóta címet nyert 2014 és 2021 között. A 2022-es évük nagyon rosszul alakult. Talán a legrosszabb évük volt a 2012-es szezon óta. Lewis Hamilton egy futamot sem tudott nyerni. A szezon vége felé folyamatosan javultak. Toto Wolff is elárulta, hogy hátrányban vannak a riválisokhoz képest.

A Mercedes időt töltött a W13-mal kapcsolatos problémák megoldásával. A Red Bull és a Ferrari közben a 2023-as évre is koncentrálhatott. Ennek ellenére a Mercedes csapatfőnöke mindenkit figyelmeztetett. Senki nem írja le a Mercedes. Toto Wolff a következőket mondta a Times szaklapnak:

„Ne írjanak le minket! Ebben az életben mindig mindent bele fogunk adni. Szerencsések voltunk, hogy zsinórban nyolc vb-címet nyertünk, ami példa nélküli. És ez annak volt köszönhető, hogy itt felhatalmazzuk a személyzetet. Furcsán venné ki magát, ha beleavatkoznék a műszaki döntésekbe ilyen széria után. Szóval abban a szakaszban megfigyelő üzemmódban vagyok, inkább emberi szempontból próbálok utat mutatni. Szükség van-e bármi plusz forrásra? Ugyanakkor vezérigazgatóként és tulajdonosként enyém a felelősség. És mi, csapatként mentünk félre.”- árulta el Toto Wolff.