A Ferrari korábbi csapatmenedzsere, Peter Windsor meg van győződve arról, hogy a Scuderia mindent megtenne Lando Norris szerződtetéséért, ha Charles Leclerc váltaná Lewis Hamilton-t a Mercedesnél.

Lando Norris 2019-ben debütált az F1-ben. Senki sem vitatja tehetségét. Az elmúlt hónapokban kétségbe vonta hosszú távú jövőjét a McLarennél. Norris tavaly októberben bevallotta, hogy megbeszéléseket folytatott a Red Bull-lal, mielőtt új, hosszú távú szerződést írt volna alá a wokingi csapattal.

Norris a napokban azt mondta a GQ magazinnak, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint valószínűleg nem tud 2025-ig a bajnoki címért harcolni. Top csapatoknál valószínűleg nem lesz üresedés. Lewis Hamilton minden bizonnyal még nem vonul vissza. Szerződéshosszabbításra készül. Egyes pletykák szerint, ha Hamilton visszavonulna, akkor Leclerc-et szeretnék helyére ültetni. Peter Windsor szerint, ha ez megtörténne, akkor a Ferrari mindent megtenne Lando Norris szerződtetéséért.

„Tegyük fel, hogy Lewis utolsó évét tölti az F1-ben. Azt gondolnám, hogy Toto Wolff Charles Leclerc-t szerződtetné a helyére. Valószínűleg káosz lenne a Mercedesnél, ha két olyan pilótája lenne, mint Russell és Leclerc. Tegyük fel, hogy Leclerc a Ferraritól a Mercedeshez megy Lewis helyére. Nem lehetetlen. Mit tenne a Ferrari? Szerintem mindent megadnának azért, hogy Norris-t szerződtethessék. Úgy gondolom, hogy Landónak ezen a ponton meglehetősen nehéz lenne nemet mondani. Jó lenne, ha Norris a Ferrarinál versenyezne nem? Szóval a Ferrari Lando számára mega lenne. Valójában mindannyiunk számára nagyszerű lenne. Én nagyon örülnénk neki.”- árulta el Peter Windsor.

Windsor úgy véli, hogy Ricciardo menesztése és Piastri szerződtetése kockázattal jár. Szerinte ez akár destabilizálja Norris és a Mclaren kapcsolatát. Zak Brown vajon elengedné Norris-t? Peter Windsor szerint Norris a következőket mondaná Zak Brown-nak: „Nézd, nálunk volt Daniel, addig minden nagyszerű volt. Minden rendben volt addig, amíg nem szerződtetted Oscar-t. Most káosz van. Nem akartam ezt, de megcsináltad. Elmentem innen.”