Logan Sargeant a Williams csapattal állhat először rajthoz az F1-ben. A brit csapat csak 2024-re tervezte szerződtetni az amerikai pilótát. Ez a csapat sportigazgatója, Sven Smeets árulta el.

Az amerikai pilóta 2021 végén csatlakozott a Williamshez. 2022-ben pedig a brit istálló támogatásával versenyzett a Forma–2-ben, ahol a vártnál erősebb újoncévet futott. A Williams sportigazgatója, Sven Smeets nemrég elárulta, az eredeti tervek szerint Sargeantet 2024-ben ültették volna autóba, hiszen egy kétéves Forma–2-es programmal számoltak vele kapcsolatban.

„Egészen egyszerűen csak arról volt szó, hogy fejlődjön a Forma–2-ben. A nyers sebességről, amit egy körön mutat, és arról, hogy folyamatosan tanuljon. Az is fontos volt, hogy eközben hogyan fejlődik itt a csapatnál a szimulátorban, a fizikai táborokban, amiket a fiataloknak tartunk, valamint a médiatréningeken. Mindez kezdett abba az irányba mutatni, hogy a nyár végén már úgy láttuk, ő lesz az egyik versenyzőnk. A pályákon, melyeken az első futamokat rendezik, nem sok a hibalehetőség, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában sem lehet túl sokat rontani. Ahhoz, hogy megtanulja, hol vannak az F1-es autó határai, három tesztnapunk lesz, amiből másfél az övé. Aztán rögtön jönnek a futamok. Szó sincs arról, hogy mehet pár ezer kilométert, hogy kitapasztalja, hol vannak ennek az autónak a határai. Persze tudjuk, hogy ez (a határok feszegetése) a tanulási folyamat része. Ha olyan autónk van, amilyet szeretnénk, akkor természetesen az az első, hogy kihívást jelentsen a csapattárs számára. Ha rögtön a pontokért harcolhatsz, akkor még jobb a helyzet. De nem mondhatjuk neki azt, hogy Bahreinben már le kell győznie Alexandert (Albon). Ez nem lenne igazságos vele szemben. De a cél az, hogy fejlődjön. Ezt az évet a tanulásra használjuk, hogy 2024-ben már teljes erőbedobással versenyezhessünk.”- árulta el Sven Smeets.

„” – zárta gondolatát.