Lewis Hamilton szerződése az év végén lejár. A Mercedes és a hétszeres bajnok is szeretné folytatni a közös munkát. A hírek szerint a tárgyalások még nem kezdődtek el.

A hírek szerint Hamilton szeretne szerződést hosszabbítani a Mercedes-el, de még kivár. A London Insider szerint ennek az az oka, hogy a pilóta meg akarja várni, mennyire lesz versenyképes a Mercedes következő, W14-es konstrukciója. Emiatt semmiképpen sem szeretne szerződéshosszabbítást aláírni a bahreini szezonnyitó előtt.

Ez a pletyka teljesen ellentmond annak, amit Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nyilatkozott a 2022-es szezon végén. Ő és Hamilton is azt állította, hogy a tél folyamán rendeződik a megállapodás az új szerződésről. Hamilton az elmúlt hetekben a pihenő idejét töltötte. Az Antarktiszon is „nyaralt”, Wolff pedig erre hivatkozva elmondta, még nem kezdődtek meg a tárgyalások a kontraktus megújításáról.

Korábban arról már beszámoltunk, hogy Hamilton az új szerződés értelmében szezononként 62 millió fontot keresne 2024 és 2025 között. Az értesüléseket nem sokkal később cáfolta a Mercedes és közölték, még nem tettek semmilyen ajánlatot a versenyzőnek. Hamilton állítólag egy tíz évre szóló szerződést is szeretne kötni a Daimler-csoporttal, a Mercedes-Benz tulajdonosával, ugyanis szívesen maradna a csapatnál nagykövetként visszavonulása után is. Élete nagy részében valamilyen formában mindig is kötődött a német gyártóhoz.