Az F1-es csapatok nem igazán tesztelhetik autóikat. Így marad a virtuális teszt. Vannak csapatok, akik a tartalékos pilótákkal végeztetik ezt a feladatot. Max Verstappen nem szeretné ezt a feladatot senkinek.

A csapatok szimulátorai sokkal fejlettebbek annál, amit mi kívülállók láthattunk vagy megszokhattunk. Gyakran használhatók új beállítások kipróbálására vagy további információk megszerzésére.

Daniel Ricciardo 2023-ban harmadik pilótaként tér vissza a Red Bull csapathoz. Helyet már nem talált a 2023-as rajtrácson. A bikáknál többnyire szimulátoros munkát végezhet majd. Verstappen azonban kijelentette, hogy ezt a feladatot inkább maga végezné. A holland pilóta a Speedweek -nek adott interjújában a következőket mondta:

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„A mi szimulátorunk az egyik legjobb ebben a sportban. Hosszú időt el lehet benne tölteni, de megérni. Én nem szeretném, ha egy tesztpilóta átvenné a szimulátoros edzéseket úgy, ahogy más csapatnál történik. Én magam akarom ezt csinálni, mert mindenkinek megvan a saját vezetési stílusa.”- árulta el Max Verstappen.