Pierre Gasly egy évet hosszabbított az AlphaTauri csapattal. 2023 év végéig volt szerződése a kisbikákkal. A Red Bull mégis megengedte, hogy a francia pilóta idén az Alpine csapattal állhasson rajthoz. Franz Tost elárulta, hogy miért történt ez így.

Hónapokig tartó találgatások után Pierre Gasly szerződését felbontották és a francia pilóta elfogadhatta az Alpine ajánlatát. Gasly idén az Alpine csapattal állhat majd rajthoz. Ez a pilótakeringő egyik része volt. Alonso még a Magyar Nagydíj után bejelentette, hogy az Aston Martin-hoz igazol. A Mclaren Osscar Pisatri-t szerződtette Daniel Ricciardo helyére. Nyck de Vries az AlphaTaurihoz, Gasly pedig az Alpine-hoz igazolt.

Minden jel arra utalt, hogy Gasly lesz az Alpine fő kiszemeltje, miután Piastri nem akart a francia csapattal rajthoz állni. Az azonban nem volt biztos, hogy el is engedi a Red Bull, mivel az év elején hosszabbította meg szerződését. A Red Bull nyitottnak tűnt az ötletre. Gasly helyére pilótát kellett szerezniük. Szerződtetni akarták Coltin Herta-t, de az FIA nem engedélyezte. Az amerikai pilótának nem volt elég szuperlicence. Franz Tost elárulta, hogy miért történt minden úgy, ahoyg.

„Ez volt az oka, amiért a Red Bull úgy döntött, elengedi a szerződéséből. A Red Bull úgy határozott, nem őt választja, Pierre pedig másik csapathoz akart menni. Vettel visszavonulása és Alonso Aston Martinra váltása után a hely az Alpine-nál felszabadult. A Red Bull nagyon korrekt döntést hozott azzal, hogy hagyta az Alpine-hoz menni. Ez egyértelmű számomra, hiszen más esetben túl nagy lett volna a kockázata, hogy 2024-re nem marad ülése, mert minden helyet betöltenek. Nem volt könnyű ebbe belemenni, de végső soron korrekt döntésnek tartom. Jó kapcsolatban vagyunk. Persze csalódott voltam, mert azt hittem, 2023 végéig velünk marad. De minden körülményt egybevéve rájöttem, nem lenne értelme ragaszkodni hozzá, hiszen ezzel azt kockáztattuk volna, hogy nem marad helye az F1-ben.”- árulta el Franz Tost, ami a PlanetF1 oldal tett közé.