A Haas után az Alfa Romeo és az AlphaTauri is új névadó szponzort jelentett be a 2023-as szezon előtt. Az Alfa Romeo F1 Team Stake néven indulnak el a száguldó cirkuszban.

Az Alfa Romeót korábban a lengyel olajfinomító és benzinkereskedő, az Orlen szponzorálta. A Forma-1-es Sauber-csoport az Orlen távozása után, több évre szóló együttműködési megállapodást kötött Steakkel, ami a világ egyik vezető online kaszinója, így 2023-ban Alfa Romeo F1 Team Stake néven indulnak el a száguldó cirkuszban.

A cég több neves sportvilági szereplővel is együttműködési kapcsolatban áll, ilyen például az angol labdarúgó élvonalban szereplő Everton csapata, a világ vezető MMA-sorozata a UFC, vagy például az argentin futballista, Sergio Agüero is. Az Orlen távozik az Alfa Romeo-tól, az AlphaTauri szponzora lesz! PKN Orlen hivatalosan is bejelentette, hogy véget ért a névadó szponzori szerződésük az Alfa Romeo-val, azonban így is a Forma-1-es mezőnyben maradnak, miután az AlphaTauri szponzorává váltak.

Az Orlen meg is találta az új partnerét a mezőnyben. Nem névadó, de főszponzori minősítésben az AlphaTauri partnerévé váltak. így a cég piros logói ott lesznek a hamarosan bemutatásra kerülő AT04-en, és a pilóták overáljain is.