Sebastian Vettel a raliversenyzők iránti csodálatáról beszélt. A négyszeres bajnokot arról is megkérdeztük, hogy láthatjuk-e majd, mint rally versenyző.

Vettel tavaly hátat fordított az F1-nek. Idén nem kellett sokat arra várni, hogy újra rajthoz álljon. A Mercedes jelenleg tartalékpilótájával, Mick Schumacher-rel a Race of Champions viadalon áll rajthoz, amit Svédországban rendeznek meg havas, jeges körülmények között. Rengeteg pilóta képviseltei magát. Rengeteg ex-F1-es tehetség mellett Vettel, Schumacher és Valtteri Bottas is jelen lesz.

A Race of Champions viadalon több ralilegenda is képviselteti magát. A Ferrari, a Red Bull és az Aston Martin korábbi pilótája csodálja a rally pilótákat. Vettel-t arról kérdeztük, hogy láthatjuk-e a jövőben, mint rally versenyző. Vajon a jövőben belekóstol majd a rally világába? Korábban azt mondta, hogy soha nem lehet tudni.

„Nagyon csodálom a rally pilótákat. Szerintem ez egy hihetetlen képesség. A hétvégi versengés gy apró pillantás abból, milyen érzés lehet rally-n rajthoz állni. Nekünk, mint F1-es pilótáknak olyan, mintha mi egy csavarhúzóval és egy kalapáccsal érkeznénk.A rally pilóták pedig
egész szerszámosládával. Ez egy nagyszerű sport. Szerintem a pilóták nagyszerűek, és nem hiszem, hogy megkapják a megérdemelt rivaldafényt. A rally népszerű a skandináv országokban. Megérdemli a rivaldafényt és a több figyelmet. Rajthoz állnék-e? Ez a sport más, mint amiben én eddig rajthoz álltam. Szóval nem tudom. Nagyon sokat kellene dolgoznom. Lehet, hogy egy idő után azt mondom, hogy rajthoz állok. Nagy kihívás lenne. A rally-t szoktam követni. Nagyon sok fiatal versenyző rally-zik.”- árulta el Sebastian Vettel, aki ezen a hétvégén a Race of Champions viadalon rajthoz áll majd. A ROC eseményt itt követheted élőben:

12:00-15:00 RoC, Nemzetek Kupája. Nézd velünk élőben.