A Ferrari a 2022-es szezonban több hibát is vétett. Nem kell túl sokat gondolkodnunk a hiba okán. Az olasz csapat sokszor rossz stratégiát választott.

Charles Leclerc Monacóban és Silverstone-ban is biztosnak látszó győzelmet bukott el. Brazíliában az időmérőn hoztak rossz döntést. Ez a téma mindig előkerül. A sorozatos hibák miatt sokan azt követelték a Ferraritól, hogy legyenek keménykezűek és váltsák le stratégiai főnökeiket. Mattia Binotto derűlátóbb volt. Úgy érezte, sokszor felfújták ezeket a hibákat. Szerinte sokszor a Ferrari rádiózására koncentrált a Tv közvetítés. Más csapatokéra kevésbé.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

Emellett szerinte sosem szigorúan a stratégiai igazgató maga hozott rossz döntést, mivel azokból az információkból dolgozik, amik éppen a rendelkezésére állnak. Így Monacóban bezavart, hogy nem lehetett egyértelműen tudni, mikor lehet átállni slickekre, míg az Interlagoson az nem volt egyértelmű, mennyi idő múlva szakad le az ég igazán. Valamin viszont változtatni kellett. Frederic Vasseur-t ültették a csapatfőnöki székbe, de a csapat többi tagja változatlan maradt.

Nézd velünk élőben a Race of Champions-t. Linket a hír alján találod.

Eleinte úgy tűnt, Vasseur nagy vagdalkozásba kezd a csapat személyzete között és új arcokkal fog új lapot kezdeni. Vasseur szerint ugyanis, Binottóhoz hasonlóan, nem helyes egy ember nyakába varrni a stratégiai hibákat. Szerinte mélyebbre kell ásni, ha azt akarjuk meglelni, min siklott félre a Ferrari előző idénye. Úgy véli, hogy a stratégiai ballépéseknek ugyanis szerinte infrastrukturális okai vannak. A Ferrari problémáinak megoldását inkább jobb eljárásokban kell keresni, mint más személyekben.

„Amikor a stratégiáról, aerodinamikáról vagy bármi más témáról beszélünk, nem szabad csak a piramis tetejét látnunk. Nagyon gyakran, ha stratégiáról van szó, inkább szervezési hibák lépnek fel, mint egyéni rossz döntések. Pontosan meg akarom érteni, mi történt tavaly minden egyes hiba alkalmával. Látni akarom, hogy ami történt, az rossz döntés volt, esetleg rosszul volt megszervezve a részleg, vagy kommunikációs hiba történt-e?”- árulta el Frederic Vasseur az Autsport.com szakoldalnak.

Nézd velünk élőben a Race of Champions-t.