Frederic Vasseur, a Ferrari új csapatfőnöke nem szándékozik „első számú” pilótát kinevezni. A francia szakember csak akkor tesz majd így, ha erre szükség lesz. Frederic Vasseur azt is elárulta, hogy miről beszélgetett Jean Todt-al.

Frederic Vasseur nem szeretne első számú pilótát megnevezni. A Ferrari pilótái tiszta lappal indulnak majd a 2023-as szezonban. A szezon során akkor neveznek majd ki első számú pilótát, ha erre szükség lesz.

Mattia Binotto távozása után Frederic Vasseur vette át a Ferrari csapatfőnöki posztját. A francia szakemberrel szeretnének újra feljutni a csúcsra és megnyerni a bajnokságot. A Ferrari többször előnyben részesítette egyik vagy másik pilótáját. Sokan szerint Frederic Vasseur Leclerc-t fogja előnyben részesíteni. Vasseur azonban határozottan állítja, hogy ez nem így van.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Két nagyon jó pilótánk van. Mindketten képesek ellátni a feladatot. Lehetőségünk lesz arra, hogy pontosan ugyanazt az autót adjuk mindkét pilótánknak. Célunk egyértelmű. Nyerni szeretnénk a Ferrarival. Nem lesz első számú vagy második pilóta. Ha a szezon egy része után ki kell neveznünk, akkor cselekedni fogunk. Nem számít ki mellett ki döntenem. Ha a szezon egyik felében dönteni kell kettejük között, akkor döntünk.”- mondta Frederic Vasseur a RacingNews365.com-nak

Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, miről tárgyalt Jean Todttal, a Ferrari korábbi F1-főnökével. Azt mondta, hogy elfogad minden tanácsot a maranelloiak korábbi csapatfőnökétől. A 2023-as szezon előtt a francia Vasseurt megkérdezték, hogy lát-e hasonlóságot közte és Jean Todt között. Vasseur viccelődve válaszolt:

„A nemzetiségünk mellett a magasságunk egy hasonló. Úgy gondolom, hogy nem lehet összehasonlítani azt, ami 20 évvel ezelőtt történt a mai F1-el. Az F1 változik, és folyamatosan változik a csapat felépítésében és méretében. A szabályok is változnak. Bevezették a költségplafont is. Volt néhány megbeszélésünk Jean-al. Pár hete váltottunk pár szót WhatsApp-on. Hamarosan találkozunk is. Minden tanácsot szívesen fogadunk, de ma már elég nehéz összehasonlítani az 1994/1995-ös helyzetet 2022-vel. Több mint 20 éve ismerem Jean Todt-ot. Ad pár tanácsot, de ez nem azt jelenti, hogy arról van szó, hogy ő tanácsadó.”- mondta Frederic Vasseur.