Oscar Piastri-t sokan tehetségesnek tartják. Az ausztrál pilóta ennek ellenére is visszafogottan készül élete első F1-es szezonjára. Idén még a tanulást részesíti előnyben.

Sokan várják már a 2023-as szezont. Nagy várakozás övezi Oscar Piastri F1-es debütálását. Az ausztrál pilóta az alsóbb kategóriákban olyan sikereket ért el, mint Charles Leclerc vagy épp George Russell is fel tudott mutatni. Piastri pedig a McLaren színeiben első F1-es idényére készülhet.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

A 21 éves versenyzőre azonban nem vár könnyű feladat. Lenyűgöző eredménysora, valamint a McLaren és az Alpine késhegyre menő csatája miatt extra nyomás nehezedik vállaira. Piastri szerint idén még sokat kell tanulnia. Zak Brown szerint így is szüksége lesz egy kis időre, mire visszazökken a régi kerékvágásba.

„Velem minden rendben, most már egyre közelebb kerülünk a szezonnyitóhoz. Egyre izgatottabb vagyok. Jó eredményben reménykedem, de nem igazán tudom még, mire számíthatok. Megpróbálom a lehető legtöbbet tanulni, a jó eredmények pedig már csak a ráadást jelentenék. Megpróbálom élvezni az első versenyemet. Utoljára ugyanis több, mint egy éve ülhettem a volánnál, emellett igyekszem beilleszkedni. A célom 2023-ra, hogy minél többet tanuljak. Az F1-ben rengeteg dolgot kell megismerni. Hiszek benne, hogy ha a lehető legtöbbet tanulom és mindent helyesen csinálok, akkor az eredmények maguktól fognak érkezni. Ebből adódóan szeretnék mindent megfelelően végezni, szeretném jól kezdeni az évet, és természetesen igyekszem élvezni az egészet.”- árulta el Oscar Piastri.