Franz Tost úgy véli, hogy Mick Schumacher képes lehetett volna ismét tűzbe hozni a német szurkolókat. Hozzátette, hogy aggódik az F1 németországi helyzetéért.

Sebastian Vettel tavaly visszavonult és nem áll rajthoz az F1-ben. Mick Schumacher csak tartalékos szerepet kapott. A Mercedes tartalékosa lesz. Úgy tűnt, hogy német pilóta egy darabig nem lesz a rajtrácson. A Haas szerződtette Nico Hülkenberg-et. Ő képviseli majd Németországot.

Német Nagydíjat már évek óta nem láthattunk. Az Eifel Nagydíj révén utoljára 2020-ban rendeztek F1-es futamot az országban, hivatalos Német Nagydíjat pedig 2019-ben láthattak utoljára a száguldó cirkusz szerelmesei. Németországban az elmúlt évtizedben jelentős mértékben hagyott alább az érdeklődés az F1 iránt. A helyzet pedig egészen odáig fajult, hogy a sport közvetítési jogait birtokló Sky Germany képtelen olyan televíziós csatornát találni, amely hajlandó lenne négy versenyt a képernyőjére tűzni. A Skynak ugyanis a jelenleg érvényben lévő szerződése alapján négy futam közvetítési jogait meg kell osztania egy ingyenesen nézhető csatornával. Franz Tost szerint Németország elrontott valamit.

„Németországban elromlott valami, ez a futballban is észrevehető. Meggyőződésem, hogy a világbajnokságot jellemző alacsony érdeklődés a válogatott gyenge eredményeivel is összefüggésbe hozható. Ha a döntőig meneteltek volna, akkor valószínűleg a fél ország nyomon követte volna a katari eseményeket. Egy dolog biztos. A szurkolóknak hősökre van szüksége, hús-vér emberekre. Annak idején Michael Schumacher győzelmét akartad látni, nem pedig az erőforrásét vagy a Mercedesét. Ahogy ő is megmutatta, csak a hősök képesek feltüzelni az embereket. Ez a hős Mick lehetett volna, de sajnos már nem tagja a királykategóriának, ami nagy kár, mert az emberek csak akkor figyelnek fel rád, ha folyamatosan a középpontban vagy, ezt pedig csak állandó versenyzőként tudod elérni. A lehető leghamarabb vissza kell térnie a rajtrácsra, ami nem lehetetlen, de nem is könnyű. Németországnak szüksége van rá, mert az ő karrierje diktálja az érdeklődést az országban, Nico Hülkenberg ugyanis egyedül képtelen erre.”- idézi a PlanetF1 Franz Tost szavait.