Max Verstappen úgy véli, honfitársa, Nyck de Vries pontosan az a pilóta, akire az AlphaTaurinak szüksége van. Szerinte jól tudja majd pótolni Pierre Gasly-t.

Nyck de Vries még csak egyszer állt rajthoz az F1-ben. A Williams istálló autóját vezethette az Olasz Nagydíjon. Alex Albon nem érezte jól magát. Így a helyette versenyezhetett. Nyck de Vries első F1-es futamán pontot szerzett. 2023-ban az AlphaTauri csapattal állhat majd rajthoz és debütálhat az F1-ben. Nem ő a Forma-1 valaha volt legfiatalabb újonca, de Helmut Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója még októberben azt mondta, hogy úgy érzi, De Vries-nek kell Gasly helyére ülnie. Verstappen megérti Helmut Marko érvelését.

„Bizonyos értelemben megértem. Nyck egyébként egy kicsit idősebb, és sok tapasztalatot szerzett más bajnokságokon. Nyck-nek az elején kicsit hozzá kell szoknia a Forma-1-hez, ahogy persze mindenkinek. Tökéletesen tudja, hogyan kell bánni egy versenyautóval. Szerintem Nyck is elég jól érzi az autót, és pontosan erre van szüksége az AlphaTaurinak. Persze Pierre-t elvesztették és helyére kellett valaki, akinek van tapasztalata. Valaki, aki be tud ülni az autóba, és remélhetőleg hamarosan a helyes irányba tereli őket.”- árulta el Max Verstappen.