A Ferrari mindent megtesz azért, hogy 2023-ban utolérje a Red Bull-t és harcba szállhasson a világbajnoki címért. A szerelők többfunkciós képzésére is hangsúlyt fektetnek.

A Ferrari a 2022-es idény során nem dolgozott rosszul a bokszban. Bár, volt futam, mikor volt erre ellenpélda is. A vörösök a Holland Nagydíjon újabb elkerülhető és butának tűnő hibát vétettek. Carlos Sainz első kerékcseréjéről volt szó,. A 14. körben azért tartott 2-3 helyett 12,7 másodpercig, mert a szerelők nem vitték ki a garázsból a spanyol bal hátsó gumiját.

A bokszkiállások ranglistáján a negyedik helyen végeztek. A kerékcseréik közel háromnegyedét három másodperc alatt abszolválták. Azért rendre elmaradtak a nagy rivális és a műfajban a legjobbak közé tartozó Red Bulltól. Az autók működtetéséért felelős főmérnök, Diego Ioverno a Racingnews365.com-nak elárulta. Mindent megtesznek azért, hogy fejlődjenek. A szakember szerint nagyságrendileg ezer próbakerékcserét hajtottak végre a télen a gyárban: két csoportra osztva heti három alkalommal napi 20 bokszkiállással gyakoroltak a csapattagok.

„A próbák során kiemelkedő rekordidőket rögzítettünk. Egészen 1,65 másodpercig jutottunk, de a laboratóriumi körülmények között az autó tökéletesen oda érkezik és ott áll meg, ahova várjuk, míg a nagydíjak során számos más változó is nehezíti a folyamatot.A három másodperc alatti cserék nagyon jónak minősülnek, három és félig jónak, de nem tökéletesnek, négy szekundumnál már nem megfelelőnek, míg a négy és fél fölöttieket hibás kiállásnak tekintjük.”- árulta el Diego Ioverno a Racingnews365.com szakoldalnak.