Az FIA korlátozza a a véleménynyilvánítást. Bizonyos ügyeket szeretnének az F1-en kívül tartani. Valtteri Bottas nincs elragadtatva az új szabálytól.

Az FIA sokkal szigorúbb szabályokhoz kötötte a politikai, vallási vagy személyi véleménynyilvánítást a versenyhétvégék során. Ha valaki mégis szeretne kiállni valamelyik politikai vagy társadalmi ügy mellett, előzetes engedélyeztetésre van szüksége. A szándék mögött az a cél húzódik meg, hogy jobban elkülönítsék a tiszta sportot a politikai játszmáktól. Azonban felmerül a cenzúrával kapcsolatos probléma is.

Sebastian Vettel és Lewis Hamilton volt a fő szószólója a véleménynyilvánítás szabadságának. Számos esetben felvállaltak bizonyos álláspontokat, melyek nem köthetők a sporthoz, mégis a sporteseményeket használták fel arra, hogy felhívják rá a figyelmet. Valtteri Bottas úgy gondolja, hogy ez az új szabály ellehetetleníti a pilótákat. Bottas szerint joguk van arról beszélni, amiről szeretnének.

„Nem értem, miért akarnak minket ellenőrizni. Szerintem jogunk van arról beszélni, amiről akarunk. Én így látom, de majd meglátjuk, mi lesz. Személy szerint nem szeretem a politikát, azt szeretem csinálni, amit szeretek, ami a versenyzés, de ugyanakkor a politika a mai társadalom része. Úgy gondolom, hogy a Forma-1 jó munkát végzett azzal, hogy felhívta a figyelmet néhány ilyen problémára, és sok versenyző felemelte a hangját, köztük Sebastian Vettel is.”- árulta el Vallteri Bottas. A finn szavait a PlanetF1 idézte.