George Russell tavaly a negyedik helyen zárt az egyéni bajnokságban. A Mercedes pilótája úgy gondolja, hogy idén már készen áll a világbajnoki címért harcolni.

2022-ben a Mercedes nem azt az autót adta Russell-nek, amit a brit várt. Nem tudtak harcba szállni a világbajnoki címért. Egy futamot és egy pole-t szerzett. 294 pontot szerzett. Még Lewis Hamilton-t is megelőzte az egyéni pontversenyben. Többen úgy gondolják, hogy ideális körülmények között idén már a bajnoki címért is harcolhat. Russell szerint is az esélyesek között van.

„Határozottan úgy érzem, készen állok arra, hogy a világbajnokságért harcoljak. Nem tekintek vissza egyetlen egy futamra sem. Nem bánok semmit. Szerintem hihetetlenül jó munkát végeztünk. Tény, hogy győzni nem tudtunk, mert nem volt meg a kellő teljesítmény. Nem fogunk itt ülni és idegeskedni. Sok mindenre büszkének lennünk. Csapatként sok dolgunk van. Tudjuk, hogy hol kell fejlődnünk.”- árulta el George Russell a GPFans-nak. Bár Russell joggal hiszi, hogy sokat fejlődött 2022-ben, a bizonyítványa még hiányos. Max Verstappen tavaly 15 győzelmet aratott. Hamilton eredményeiről nem is kell beszélni, de ha 2022-ben nem nyert egy futamot sem. Sergio Perez-nek is több győzelme van, mint a Mercedes pilótájának. Charles Leclerc ötször annyi futamot nyert, mint Russell. mondta Russell