Az Alfa Romeo csak február 7-én mutatja be a 2023-as versenygépét. A csapat egy feltűnő új festést mutatott be egy graffitiművésszel való együttműködés részeként.

Az Alfa Romeo az utóbbi években előszeretettel nyúlt álcafestésekhez a szezon előtti időszakban, kezdve a Valentin-napi különleges dizájnjaival, azonban a legújabb egyedi festésük nem jut el a versenypályáig. Az Alfa Romeo egy „művész autóról” rántotta le a leplet január utolsó napján, amelynek festését a német graffiti-művész BOOGIE készítette. Az autót idén az Alfa Romeo több szurkolói eseményre is elviszi majd, az év végén pedig elárverezik majd, és az árverésből befolyó összeget a Save the Children alapítványt támogatják.

Bár az Alfa Romeo nem ezzel a dizájnnal fog versenyezni. Az Art Car egy olyan projekt részét képezi, amely közelebb hozza a rajongókat az eseményekhez. Az autót testre szabott 3D-s modelljét megtekinthetik a rajongók is, mely a Art Car a Stake standionban állítanak ki az CE London Gaming Hub rendezvényén, melyet február 7-9 rendeznek majd meg. Egy éves kampány után az autót elárverezik, hogy pénzt gyűjtsenek az Alfa Romeo jótékonysági partnerének, a Save the Childrennek.