Kevin Magnussen úgy véli, megváltozott az F1-ez való hozzáállása. A dán pilóta egy évet töltött távol a száguldó cirkusztól. Tavaly visszatért, de megváltozott a mentalitása. Idő közben apa lett.

Magnussen kapott egy második lehetőséget kapott az F1-től. 2017 és 2020 között a Haasnál vezetett. A Haas tavaly felhívta és kérte, térjen vissza az amerikai csapathoz. Nikita Mazepin helyét vehette át. Magnussen-nek elég kevés ideje volt arra, hogy felkészüljön a 2022-es szezonra. Ennek ellenére az ötödik helyen zárta az egyéni bajnokságot. Brazíliában megszerezte első pole-ját is.

A dán betöltötte a 30. életévét. Megnősült és megszületett az első gyermekük. Beletörődött abba, hogy vége az F1-es karrierjének. Magnussen a Motorsport.com holland kiadásának elárulta, hogy 2020 óta megváltozott a mentalitása.

„A legnagyobb nyomást a saját elvárásaim jelentik. Gyerekkoromban azt hittem, hogy az élet az F1-ről és a sportág csúcsára jutásról szól. Azt hittem, hogy ha bajnok leszek az F1-ben, akkor az lesz életem legnagyobb teljesítménye. Rájöttem, hogy ez nem így van. Ez csökkenti a nyomást, és ez jó dolog. Most jobban élvezem a Forma-1-et. Korábban nagyon ijesztő volt a rám nehezedő nyomás. Féltem, hogy nem leszek boldog, ha nem sikerül a sportban elérni azt, amit szeretnék. Ez persze nagy nyomást ad. Az emberek viccelnek azzal, hogy ha gyereked van, két tizedet veszítesz a köridődből. De ez biztosan nem így van. Szerintem fordítva van. Most van rajtam nyomás. Továbbra is nagy elvárásaim vannak magammal szemben, de ez most már más. Minden rendben van. Boldog vagyok.”- árulta el Kevin Magnussen. 2023-ban Magnussen egészen más dinamikával néz szembe. Nico Hulkenberg hároméves szünet után tér vissza az F1-be.