A Red Bull büntetést kapott a 2021-es pénzügyi szabályok megsértése miatt. Christian Horner csapatfőnök továbbra is a költségplafon elveinek híve. Úgy véli azonban, hogy bizonyos területeken még dolgozni kell.

Christian Horner támogatja a költségplafon szabályait. Még annak ellenére is, hogy Red Bull-t büntetéssel sújtják a pénzügyi szabályok megsértése miatt. A Milton Keynes-i székhelyű csapatot 7 millió dolláros bírsággal sújtották. Tíz százalékkal kevesebbet tölthetnek a szélcsatornában is. Így az autó fejlesztésére is kevesebb idejük volt.

Horner kijelentette, hogy a büntetés „jelentősen” korlátozta a csapatot. Az osztrák csapat vezetője továbbra is támogatja a költségplafont. Valamint dicsérte annak hatékonyságra gyakorolt ​​hatását.

Valószínűleg már majdnem 25 százalékban túl vagyunk ezen a büntetésen, és természetesen ennek hatása van. Jelentősen korlátozza a szélcsatornában negyedévente elvégezhető időt. És azt hiszem, hogy a csapatnak alkalmazkodnia kell ehhez. Ez azt jelenti, hogy egy kicsit jobban kell összpontosítani, és fegyelmezettebben kell eljárni a tesztelési folyamat során az alagútban vagy a szimulációs eszközeinkben. Ez egy újabb kihívás. És ez biztosan hátrányt jelent az idei évre, de nagyon jó képességű embereink vannak, akik a lehető legjobbat akarják kihozni belőlünk, és a lehető leghatékonyabb módon próbálják alkalmazni a tudásukat. Szerintem az elv nagyszerű, és a hatékonyságot szolgálja” – tette hozzá. „Ha most megnézem az üzletet, a négy vagy öt évvel ezelőtti állapothoz képest, akkor rengeteg olyan vadonatúj alkatrészkészletünk lett volna, amelyeket soha nem használtunk volna, és akkor már csak selejt lett volna belőlük. Így most már egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyenek legyenek. Nagyon hatékonynak és eredményesnek kell lennünk. Úgy gondolom tehát, hogy ebből a szempontból ez nagy hatékonyságot hozott az üzletbe. Megszabadított a pazarlástól, amit korábban senki sem látott.”- árulta el Christian Horner a RACER -nak, ami a Racingnews365.com oldalon olvashattunk.