Január 31-án bemutatták a Haas 2023-as festését. Az amerikai csapat minden bizonnyal büszke VF-23-uk dizájnjára. De mit gondolnak a rajongók?

Kevin Magnussen és Nico Hulkenberg 2023-as versenygépe megőrizte a hagyományos piros fehér színt. Az autón viszont többségében a fekete szín dominál. Ez új megjelenést kölcsönöz a 2023-as versenygépnek.

A új névadó szponzor, a MoneyGram színei is felkerültek az autóra és a csapat logójába. A VF-23 végleges formáját csak a szezon előtti teszteken láthatjuk.

Az új dizájn túlnyomórészt pozitív visszhangot kapott. A túlnyomórészt fekete-fehér dizájn az 1991-es Tyrrell és a 2003-as Minardi emlékeit idézi. A szurkolóknak is testszett a 2023-as Haas festése.

„Nagyon jól sikerült. Elölről a VF-22-esre, Az oldala lett más, mint eddig volt. Nagyon jó lett.”- írta duke_dragon28 a Twitteren.Max Levene hozzátette: „Nagyon tetszik, a MoneyGram logó némileg a BAR Honda szerencsés Strike-festményeire emlékeztet, ami nekem a kedvencem volt.” Shilpitewari erre így válaszolt: Menő. A fekete, a piros és a fehér szín nagyon jól mutat. Csak most már legyen jobb a teljesítményük is.” A dizájnt azonban nem mindenkinek tetszett. JackJeffree nem értette, hogy miért csak három színnel oldották meg a 2023-as festését.

A 2023-as szezon a Haas nyolcadik szezonja lesz a Forma-1-ben. A 2016-as színtől nem távolodtak el. Talán mondhatjuk, hogy a 2019-es színválasztás volt a a legradikálisabb és legkedveltebb dizájn. A fekete és az arany színe emlékeztette a rajongókat az ikonikus John Player Lotusra, amely Ayrton Senna Forma-1-es korai időszakához kapcsolódik.