A Mercedes csapata a Paul Ricard pályára költözött és tesztelték a Pirelli 2023-as abroncsait. George Russell és Lewis Hamilton is részt vett a teszten.

2022 novemberében kiderült, a Pirelli az FIA-val együttműködve összeállított néhány tesztprogramot. A 2023-as gumit tesztelhették a csapatok. A Mercedes a francia, Paul Ricard pályára költözött. A Pirelli 2023-as abroncsait tesztelték. Mind a 10 F1-es csapat lehetőséget kap arra, hogy a Pirelli nevében teszteljenek a szezon során. A Mercedes február-1-jén és másodikán tesztelhet.

A szerdai napon George Russell átveszi a Mercedes W13 kormányát. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton pedig csütörtökön kap lehetőséget. A Pirelli terve a két napra az, hogy tovább értékelje és megismerje száraz körülményekre alkalmatos abroncsokat. Február 3-án és 4-én az AlphaTauri körözhet majd a Paul Ricard pályán. A Mercedes utolsó tesztjére dél-spanyolországi Jerezben kerül majd sor. A Mercedes mellett az Aston Martin is pályára gurul majd.

Miért tart extra gumiteszteket a Pirelli?

Mario Isola, a Pirelli motorsportért felelős vezetője november végén a médiának, köztük a F1Hírek.com-nak Abu-Dzabiban elmagyarázta, miért van szükség extra tesztekre: „Rájöttünk, hogy a 2022-es és a jövő évi naptárral lehetetlen összeegyeztetni az összes szükséges tesztet. A szabályzatban a jelenlegi autókat december 15-ig, február 1-től a jövő évi bajnokság első futamáig használhatjuk a 2022-es autókat. A csapatok nem használhatják fel a februári teszteket a 2023-as autó fejlesztésére.”- árulta el Mario Isola.