Fernando Alonso kijelentette, hogy nem fogadta volna el az Aston Martin ánlatát, ha nem hinné, hogy a csapat képes lesz a legmagasabb szinten teljesíteni.

Alonso tavaly az Alpine csapattal versenyezhetett. A francia csapat a negyedik helyen zárt a konstruktőri bajnokságban. A kétszeres bajnok elhagyta az Alpine-t és az Aston Martin-hoz szerződött. A silverstone-i székhelyű felszereléssel kapcsolatban nagy ambíciók vannak

A Red Bull korábbi aerodinamikai vezetője, Dan Fallows is csatlakozott a csapathoz. Új gyárat épített az Aston Martin. Alonso joggal volt optimista a csapat jövőjét illetően. A kétszeres bajnok 41 évesen két éves szerződést kötött a brit csapattal. Alonso visszatérése óta mutatott teljesítménye azt sugallja, hogy megéri. Azt mondta, hogy nem fogadta volna el az ajánlatot, ha nem hisz a projektben. Folytatta volna, ha nem hisz benne?

„Nem, azt hiszem. Nem fogadom el, és nem folytatom, ha nem hiszem, hogy lehet esélyünk. Nem tudok százalékot mondani. Csak azért folytatom, mert hiszem, hogy lesz esélyünk. Le kell tennünk a szükséges alapokat. Jobban kell dolgoznunk, mint a körülöttünk lévő csapatok. Ahhoz, hogy bajnok legyél, valami különlegeset kell nyújtanod. Én készen állok arra, hogy valami különlegeset nyújtsak. Ugyanezt várom el a csapattól is.”- árulta el Fernando Alonso.