Fred Vasseur idén az első ferraris szezonjára készül. Mindenki tudja, hogy elég jóban van Charles Leclerc-el. Szerinte ez csak a csapat előnyére válhat.

Fred Vasseur váltotta Mattia Binotto-t a Ferrari csapatfőnöki székében. Annak a csapatnak lesz főnöke, ahol Charles Leclerc is versenyez. A monacói pilóta karrierje során már harmadszor lesz Vasseur a csapatfőnöke.

Először 2016-ban dolgoztak együtt a GP3-ban. Leclerc megnyerte ezt a sorozatot. Aztán a monacói pilóta a Prema csapatához szerződött és az F2-ben versenyzett. Két év múlva újra Vasseur csapatában versenyezhetett. Az Alfa Romeo csapattal debütált az F1-ben, ahol Vasseur volt a csapatfőnök. 2022-ben újra együtt dolgozhatnak. Vasseur lett a Ferrari csapatfőnöke, aki úgy véli, hogy „szoros” kapcsolatuk mindkettőjük számára előnyös.

„Charles karrierjét gokartos kora óta követem. Az F3-ban töltött időszak után az ART-ban debütált a Sauberrel. Így mindig is közel álltunk egymáshoz. Ez előny számomra, mert jól ismerem őt, és előnyt jelent neki is, mert jól ismer. Jelenleg olyan helyzetben vagyunk, mikor nem lehet elsőszámú versenyzőnk. Nagyon világos célunk van: győzni akarunk. A Ferrarival akarunk nyerni. Nem egyik vagy másik pilótával. Az a célunk, hogy megadjunk minden eszközt a jó munkához.”- árulta el Fred Vasseur.