A Ferrarinál versenyző Charles Leclercre nagyobb nyomás nehezedik. Nagyobb, mint Max Verstappenre vagy Lewis Hamiltonra. Johnny Herbert szerint csapatfőnökeik is segítenek enyhíteni a holland és a britre nehezedő nyomást.

A Ferrari megbízhatósági és stratégiai hibáitól eltekintve, a pilóták hibáztak a legtöbbet. A Red Bull-nál és a Mercedesnél inkább a csapatfőnökökön van nyomás. A Mercedes már idén odaszólt a bikáknak. Toto Wolff a következőket mondta: “Ingyen és bérmentesen élek a fejében. A fickó kész megszállott. Minden másodperc amit azzal töltök, hogy Hornerről beszélek kész időpocsékolás” – magyarázta a Mercedes csapatfőnöke. Erre Christian Horner még nem válaszolt, de biztos nem hagyja majd szó nélkül.

Minden jel szerint ez egy taktika, hogy elvegyék a pilótáikról a figyelmet. Ezt a szócsatát már mind a ketten megszokták, hiszen 2021-ben oda vissza „oltották” egymást. Leclerc-en viszont csak egy nyomás nehezedik. A monacói pilóta a Ferrari kulcsembere. Ugyanúgy, mint Verstappen a Red Bull-nál vagy Lewis Hamilton a Mercedesnél.

„Nyomás van Charles-on. Szembe kell néznie a Tifosival, az olasz médiával, magával a Ferrarival. A Ferrari pilótájának lenni olyan nyomást jelent, amivel Max-nek és Lewis-nak nem szembenéznie. Toto és Mercedes, Christian és Red Bull megpróbálják levenni a nyomást a pilótáikról, hogy könnyebben lélegezzenek. Szerintem így a szezon során következetesebben tudtak teljesíteni. Nem akarnak jók lenni. Tökéletesek akarnak lenni.” árulta el Johnny Herbert.