Az FIA megerősítette. A Ford és a Honda is ott szeretne lenni a 2026-as rajtrácson. Mind a két gyártó csak erőforrás szállítóként képviseltetné magát.

A Ford a Red Bull-lal együttműködve visszatér a sportágba. A bejelentés után az FIA megerősítette, hogy hat gyártó képviseltetné magát 2026-ban. Az Alpine, a Ferrari és a Mercedes marad a sportágban. Az Audi is beszáll.

A Honda 2021-ben kiszállt a sportágból. Az elektromos járművekre összpontosított. A Red Bull megalapította saját erőforrás-részlegét, amelyet Red Bull Fordra neveznek át. A Honda visszavonta döntését, miszerint elhagyná a sportágat. 2026 után is beszállítóként lennének jelen az F1-ben. Jelenleg ők az egyetlen cég, melynek nincs partner csapata. Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke így nyilatkozott:

„Megerősíthetem, hogy 2026-tól hat erőforrás-gyártó versenyez majd a Forma-1-ben. Ez bizonyítja a bajnokság erejét és a techinkai szabályok vonzerejét, amit az FIA a Formulával szorosan együttműködve dolgozott ki. Az erőforrás a technológiai innováció élvonalában áll, így fenntarthatóbbá teszi a Forma-1 jövőjét, miközben megőrzi a látványos versenyzést. Hálás vagyok a világvezető autógyártók bizalmáért. Azért, hogy elkötelezettek az F1 mellett.”- árulta el Mohammed Ben Sulayem.