Jost Capito megadta első sajtóinterjúját azóta, hogy a 2022-es F1-es szezon végén meglehetősen hirtelen távozott a Williams csapatból.

Jost Capito tavaly decemberben váratlanul bejelentette, hogy távozik a Williams csapattól. Mindenkit meglepett. Sokan joggal hohették, hogy egy évet még marad a brit csapatnál. Ám mind ő, mind a technikai igazgató Francois-Xavier Demaison felmondott. A Williams csapatfőnöki posztját James Vowles vette át. A hír sokkolta a külvilágot, Capito azt mondta, soha nem tervezte, hogy hosszú távon ebben a szerepben marad.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Természetesen kívülről nem látsz bele a dolgokba. Az elején azt mondtam, hogy ezt két évig, esetleg egy harmadik évig csinálom, de most már annyi verseny lesz, hogy már fárasztó. Egyszerűen több, mint két-három évbe telik, hogy a csapat visszakerüljön a csúcsra. A kezdetektől az volt a terv, hogy ezt két évig, legfeljebb három évig csinálom. Szóval megbeszéltük, hogy most mi a helyes, és aztán elég gyorsan világossá vált, hogy itt az ideje annak, hogy távozzak. Azt hiszem, először le kell rakni az alapot, és erre lehet építeni. Meg voltam győződve arról, hogy most ez a helyzet, és ezt közöltem az igazgatósággal. Az alap megvan, de kell valaki, aki hosszútávon marad és innen folytatja. Mi lesz velem a jövőben? Ki kell találnom, mit szeretnék csinálni. Szeretnék valahol segíteni. Talán tanácsadói szerepkörben elhelyezkedni. Ilyen nagy társaságban nem szeretnék már dolgozni és a napi üzlettel foglalkozni.”- árulta el Jost Capito.