Sergio Perez azt mondta, ő és Max Verstappen gondoskodnak arról, hogy az idei szezonban a csapat érdekei elsőbbséget élvezzenek az egyéni céljaikkal szemben.

Verstappen kényelmesen megnyerte a világbajnokságot. 22 versenyből 15 futamot megnyert. A Red Bull is a szezon előtt bebiztosította a konstruktőri bajnoki címet. Perez messze volt attól, hogy beleszóljon a bajnokság alakulásába, de a második helyet megszerezhette volna.

Brazíliában feszült volt a helyzet a két pilóta között. Verstappen nem volt hajlandó visszaadni a hatodik helyet csapattársának. A pilóták és a csapatfőnök, Christian Horner is úgy gondolják, hogy mindenki tisztalappal indulnak az új szezonban. Perez abban reménykedik, hogy idén megszorongathatja a holland csapattársát, de a csapat érdekei elsőbbséget élveznek.

„Természetesen. Együtt dolgozom a csapattal, igyekszem maximalizálni az autónkban rejlő lehetőségeket. Ez a legfontosabb. Legfontosabb számunkra, hogy jó eredményeket érjünk el ebben a szezonban. Úgy gondolom, hogy csapatként kell együtt dolgoznunk. Ugyanakkor mindketten meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Tehát ez csak egy jó kompromisszumon múlik. A csapat érdekei mindig előre kell helyezni. Úgy gondolom, hogy a verseny kemény lesz. Szóval, mindent meg kell tennünk, amit csak lehet. A stratégia egyértelmű. Az autóban rejlő lehetőségek maximalizálni kell. Tudjuk, hogy van egy jó autónk. Mennyire jó? Nem tudjuk. Nem tudjuk mi lesz a versenyeken. A legjobbat kell nyújtanunk. Remélem elég jó lesz ahhoz, hogy versenyeket nyerjünk.”- mondta Sergio Perez.