Február 3-án bemutatták a Red Bull-t. Az eseményen jelen volt Max Verstappen is, aki idén szeretné megvédeni bajnoki címét. A holland pilóta szerint 2023-ban a Mercedes lesz a fő riválisuk.

Max Verstappen nagyon jó hangulatban érkezett meg New Yorkba. A fő téma az volt, hogy 2026-tól a Ford lesz motorfronton az energiaitalosok technikai partnere. Szó esett az idei szezon esélyeiről is. A címvédő kétszeres világbajnoktól megtudhattuk. Most még csak reménykedni mer abban, hogy lehet sansza a mesterhármasra.

„A csapattal együtt keményen dolgozunk azért, hogy ismét eséllyel harcolhassunk a bajnoki címért. Mire fogjuk jutni? azt csak az idő fogja megmutatni. Most az a legfontosabb, hogy versenyképes legyen az autónk, ha versenyképes az autónk, akkor akár ez is bekövetkezhet. Hogy tetszik az autó? Ha gyors, akkor nem igazán érdekel.”- kezdte Max Verstappen.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

Mercedes vagy a Ferrari lesz-e az idei riválisuk?

A 2022-es év úgy indult, hogy a Red Bullnak a Ferrarival kell megküzdenie. A maranelloi csapat a szezon során visszaesett. A Mercedes viszont nem talált magára. Csak a szezon végén tudtak futamot nyerni. A Ferrarinál vezetőváltás is történt. A szakmai közvélemény nem tartja elképzelhetetlennek, hogy idén ismét a Mercedesnek lesz nagyobb sansza Verstappenék ellen. A holland maga sem titkolta, hogy a csillagosokat tartja a fő ellenfélnek.

„Nem vagyok a csapat tagja. Így az én szemszögemből nehéz megmondani, hogy mennyire értették meg azokat a problémákat, amelyekkel tavaly bajlódtak. Idén kiderül, viszont szerintem a Mercedes lesz a fő ellenfelünk. A Ferrari is erős lesz, de azt képtelenség megmondani, hogy mennyire. A Mercedes az elmúlt évek során mindig megmutatta, hogy nagyon erősek tudnak lenni, mert kiváló szakembereik vannak. Nyilvánvalóan bízom a saját embereinkben, hogy sikerült nekik erős autót alkotniuk remélhetőleg. Remélem, hogy ismét erős csomag áll majd a rendelkezésünkre.”- árulta el a holland pilóta, aki Helmut Marko szavait megcáfolta. A Red Bull tanácsadója a német Sport1-nek adott interjújában azt mondta, hogy Verstappen még a magángépére is tetetett egy szimulátort. A holland pilóta ezt megcáfolta.

„Azt hiszem, félreértette azt, amit mondtam. Szóval nem, nem telepítek ilyet a gépemre. Szerintem ez egy kicsit abszurd lenne. Mondtam neki, hogy szeretnék egy szimulátort telepíteni oda, hogy éjszaka is tudjak vezetni. Ez a hobbim.”- zárta.