Max Verstappen szerint Lewis Hamilton az egyike azoknak, akik idén vele együtt harcba szállhatnak a bajnoki címért. A holland pilóta úgy véli, hogy idén Russell, Norris és Leclerc is beszólhat a bajnokság alakulásába.

A Red Bull stílusosan indította 2023-as szezonját. A 2023-as autó festését New York-ban mutatták be. Nem meglepő, hogy a szín hasonlított a tavalyi árnyalatra. Bejelentést is tettek. A Ford a bikák oldalán tért vissza az F1-be. Igaz, csak 2026-ban.

Verstappen tavaly 22 futamból 15 versenyt megnyert. A kétszeres bajnok szerint idén már nem lesz annyira könnyű dolga. Hamilton mellett több versenyző is beleszólhat a bajnoki cím alakulásába. A holland pilóta a Sky Sports News-nak adott interjújában a brit pilótát nevezte meg fő kihívójának.

„Ő volt a sport valaha volt egyik legnagyszerűbb pilótája. Így biztos vagyok abban, hogy ha meglesz a megfelelő autója, akkor harcolhat majd a bajnoki címért. De ez George-ra, Charles-ra és Lando-ra is igaz. Ha adsz nekik egy autót, amely képesek megnyerik a bajnokságot, megteszik. Ha viszont megvan az autó, akkor a nyomás is növekszik. Így jobban hibázol. Egy kicsit más nyomás nehezedik ilyenkor rád. De ha ezek a srácok pályára mennek, akkor minden előfordulhat. Mindannyian tehetségesek.”- árulta el Max Verstappen.