Charles Leclerc öt évvel ezelőtt debütált az F1-ben. 2023-ban a hatodik szezonját kezdi a száguldó cirkuszban. Összeszedtünk öt dolgok, amit talán te sem tudtál a monacói pilótájáról.

Charles Leclerc a rajtrács egyik legjobb Forma-1-es pilótája lett. Talán mondható, hogy egy körön ő az egyik legjobb versenyző. Nem fél a kerék a kerék ellni csatáktól. Ugyanúgy, mint Max Verstappen és Lewis Hamilton sem. Az F1Hírek összeszedett öt dolgokat, amit talán még te sem tudtál Leclerc-ről.

Leclerc szeret Fortnite-tal játszani. Több pilótáról tudjuk, hogy szabadidejében szeret videojátékkal játszatni. Ez alól Leclerc sem kivétel. A monacói pilóta szabadidejében PlayStation-nel játszik. Ez meglehetősen praktikus is. A világjárvány alatt élőben közvetítette, ahogy videojátékkal játszik. 850 000 követőt gyűjtött össze. Ennél csak Lando Norris-nak van több követője. A britnek jelenleg 1,3 millió követővel rendelkezik.

Második érdekesség. A Ferrari pilótája F1-es karrierje előtt mindig a hetes számmal állt rajthoz. Ez volt a kedvenc száma, mert születési dátumát összeadva ennyit kaptunk. Október 16-án született Leclerc. Hat meg egy az hét. Az F1-ben a hetes számmal Kimi Raikkönen versenyezhetett. Bottas pedig a 77-essel. Így Leclerc ezt a két számot nem választhatta. A harmadik választás a 10-es volt, de Pierre Gasly ezt már lefoglalta.

Harmadik érdekesség. Jules Bianchi 2015-ben életét vesztette. Közeli barátja és egyben keresztapja volt. A francia pilótától nyolc évvel volt fiatalabb Leclerc. Bianchi – aki 2015 júliusában a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett sérüléseibe halt bele – segített Leclercnek az első gokartversenyein. Sőt alkalmanként a mérnökeként is segítette Leclerc-t.

Negyedik érdekesség. Leclerc ügyeit éveken át Nicolas Todt irányította. Ő korábban Daniil Kvyat, Felipe Massa és Pastor Maldonado pályáját is egyengette. Todt a Ferrari korábbi főnökének és az FIA elnökének, Jean Todt-nak a fia. 2009 és 2021 között az F1 irányító testületének vezetője volt.

Ötödik érdekesség. Verstappen-el már kis korától rivalizáltak. A holland 2013-ban gokart címet szerzett. Leclerc a második helyen végzett. Bár a Verstappen-Leclerc rivalizálás sokkal szívélyesebb, mint a Verstappen-Lewis Hamilton, a kettőnek is megvoltak a maga csatái.